Toon index ME / CVS

_________________________________________________________________

Kankertherapie

Disclaimer

Kanker kan op een aantal manieren worden bestreden:

Abrikozenpitten e.d.
De meest eenvoudige therapie is het eten van abrikozenpitten en/of bittere amandelen. Deze bevatten wel amygdaline, ook wel vitamine B17 genoemd. Zo'n 60 abrikozenpitten per dag worden er aanbevolen. Bittere amandelen bevatten per pit meestal meer amygdaline dan abrikozenpitten.
Er is weerstand tegen dit dieet, omdat de oplossing te eenvoudig lijkt. De pitten kunnen voor sommigen nogal vies zijn. Maar dit wordt voor een heel eind gecompenseerd door ze tezamen met abrikozen, appels of appelmoes te eten. Het is het beste om de abrikozenpitten of bittere amandelen wat verspreid over de dag in te nemen en niet in ťťn keer. Mensen die last hebben van obstipatie bij het eten van noten, moeten daarop letten, want abrikozenpitten zijn bijna hetzelfde als (bittere) amandelen. Genoeg drinken bij het eten van de pitten of amandelen kan verlichting geven. Vers gekraakte abrikozenpitten zijn het beste, maar daar is ook lastiger aan te komen.
Mensen met bijvoorbeeld leverziekten kunnen echter leverklachten krijgen en kunnen het dan misschien niet aan. Kleine kinderen hebben een hele grote lever, daarom wordt deze therapie voor kleine kinderen afgeraden. Voor hen kunnen abrikozenpitten en bittere amandelen dodelijk zijn. Een van de bijwerkingen van het eten van abrikozenpitten of bittere amandelen kan bloeddrukverlaging zijn. Dat kan voor sommigen gunstig zijn, voor mensen met lage bloeddruk echter niet. Het eten van teveel pitten tegelijk kan zo resulteren in een veel te lage bloeddruk (shock) en wordt dus streng afgeraden. Voor een overzicht van de vitamines, mineralen en werking van abrikozenpitten, zie: www.bittere-aprikosenkerne.de.
Abrikozenpitten worden ook wel Ďde chemotherapie van de natuurí genoemd. Iedereen dient echter zelf te letten op eventuele bijwerkingen van de B17 en men is er zelf verantwoordelijk voor als men kiest voor deze alternatieve of aanvullende kankertherapie, niet iedere tumor (zoals kanker t.g.v. asbest) reageert daarbij even goed op deze therapie! Als je er geen 60 per dag verdraagt, probeer het dan met wat minder. Het helpt dan echter ook (veel) minder. Probeer de hoeveelheid met 5 of 10 pitten per dag op te voeren, zodat je in 12 of 6 dagen aan het rantsoen zit. Preventief is het goed om zo'n 10 ŗ 15 abrikozenpitten per dag te eten.
Zo vormt het ook een onderdeel van het Dr. Houtsmullerdieet. Een combinatie van dagelijks 60 abrikozenpitten (verspreid over de dag) met het dieet van internist Houtsmuller is dan ook zeer aan te raden. Sommigen hebben Dr. A.J. Houtsmuller belasterd, maar van de Hoge Raad mag de Vereniging tegen Kwakzalverij Dr. Houtsmuller geen kwakzalver of leugenaar noemen.
Laetrile (een extract van amygdaline, maar niet altijd precies hetzelfde!) is te verkrijgen in de vorm van tabletten. Gebruik pillen en injecties nooit zonder overleg met een (Moerman)arts.
Injecties dienen intraveneus gegeven te worden, een aanbevolen hoeveelheid is bijvoorbeeld de eerste dag 21 gram en de volgende 20 dagen steeds 9 gram laetrile. Laetrile-medicijnen zijn echter erg duur en abrikozenpitten zijn relatief goedkoop. Vitaminen werken meestal het best als ze natuurlijk in het natuurlijke product (de pitten in dit geval) worden opgenomen. Grote hoeveelheden zijn dan echter niet altijd haalbaar. Wel heb je bij de pitten altijd de zuivere amygdaline, Laetrile kan iets anders zijn. Dr. Harold Manner heeft in zijn boek The death of cancer geschreven over zijn uitgebreid onderzoek naar eventuele giftigheid en werking van laetrile. Hij heeft bewezen dat geÔnjecteerde laetrile niet giftig is. En bij zijn onderzoeken bij dierproeven was laetrile werkzaam, mits de injecties gegeven waren in combinatie met vitamine A en bepaalde enzymen.
Zink is het transportmechanisme voor laetrile en nitrilosiden in het lichaam. Biochemici en onderzoekers hebben ontdekt dat je Laetrile kunt geven aan een patiŽnt tot het zijn neusgaten uitkomt, maar dat de Laetrile niet in de weefsels van zijn lichaam komt als de patiŽnt niet voldoende zink binnenkrijgt (ADH: 10 mg). Zij vonden ook dat er niets in het lichaam geneest zonder voldoende vitamine C. Een prettige bijkomstigheid van zink is dat het verkoudheid tegengaat en sneller geneest. Een waarschuwing, uit het boek van E Valstar (Voedingsinterventie bij kanker, blz 62) blijkt dat als u zinktabletten neemt, dat dan een combinatie met selenium gewenst is, want extra zinkopname vermindert de seleniumopname. Een zeer rijke natuurlijke bron voor selenium is de paranoot. Twee noten per dag is al ruim voldoende voor de ADH. Natuurlijke bronnen voor zink zijn tarwekiemen (12 mg/100 g), lijnzaad (8 mg/100 g) en paranoten (4 mg/100 g). Maar abrikozenpitten en amandelen bevatten zelf ook al zink (2 mg/100 g).
Overleg overigens altijd met uw (Moerman)arts.

Ervaringsverhalen
Diverse in Nederland
Boinnk
Wereldkampioen armworstelen Jason Vale
Diverse in de VS
Keelkanker vrouw cabaretier Red Buutton
Nog meer in de VS
Resultaten van arts Philip E. Binzel (o.a. alvleesklierkanker)
Diverse in Duitsland
Nog meer in Duitsland
www.vitamin-b17.de (Duitsland)

Literatuur
Toshiyuki Fukuda e.a. hebben in 2003 in een wetenschappelijk artikel (Anti-tumor Promoting Effect of Glycosides from Prunus persica Seeds, PDF) aangetoond dat amygdaline met andere glucosiden uit perzikpitten zowel in vitro als in vivo remmend werken tegen huidkanker bij muizen.
Kwon Hee-Young e.a. hebben in 2003 in een wetenschappelijk artikel (Apoptosis induction of persicae semen extract in human promyelocytic leukemia (hl-60) cells) aangetoond dat dat een amygdaline-extract van perzikpitten cytotoxisch (giftig) is voor bepaalde menselijke leukemiecellen (van de humane promyelocyten leukemie) in vitro. Gebleken is dat het extract apoptose teweeg brengt.
Hae-Jeong Park e.a. presenteerden in 2005 een wetenschappelijk artikel (Amygdalin inhibits genes related to cell cycle in SNU-C4 human colon cancer cells, PDF) een studie, die suggereert dat amygdaline een antikankereffect heeft bij dikkedarmkanker, doordat het aanmaak belemmert van eiwitten die een functie hebben bij de deling van dikke darmkankercellen in vitro.
Hyun-Kyung Chang e.a. hebben in 2006 een wetenschappelijk artikel (Amygdalin Induces Apoptosis through Regulation of Bax and Bcl-2 Expressions in Human DU145 and LNCaP Prostate Cancer Cells, PDF) gepubliceerd over de gunstige invloed van amygdaline op prostaatkankercellen. Gebleken is dat de amygdaline apoptose (geprogrammeerde celdood) teweeg brengt bij menselijke prostaatkankercellen in vitro. Hun conclusie: Based on these results, amygdalin shows considerable promise in the treatment of prostate cancers.
Hye-Jeong Hwang e.a. hebben in 2008 in een wetenschappelijk artikel (Antinociceptive Effect of Amygdalin Isolated from Prunus armeniaca on Formalin-Induced Pain in Rats, PDF) aangetoond dat amygdaline van abrikozenpitten pijnbestrijdend werkt bij ratten.
Hae-Jeong Park e.a. schreven in 2008 een wetenschappelijk artikel (Amygdalin Modulates Cell Cycle Regulator Genes in Human Chronic Myeloid Leukemia Cells, PDF) een studie, die aantoont dat D-amygdaline zou kunnen dienen als nuttig niet-giftig geneesmiddel tegen leukemie (it was reported that D-amygdalin (Dmandelinitrole-β-D-gentiobioside) used in our study selectively killed cancer cells at the tumor site without systemic toxicity, which is the usual problem when using general chemotherapeutic agents).
In 1982 hebben Moertel e.a. de impact van laetrile op 172 patiŽnten bestudeerd en geconcludeerd dat laetrile niet werkt. Een nadere beschouwing van de studie van Moertel e.a. is in 2009 door prof. Stephen Krashen Ph.D. verricht (Does Laetrile Work? Another Look at the Mayo Clinic Study (Moertel et al., 1982). Zijn conclusie is dat de Moertel-studie slechts aantoont dat een mengsel van zuivere en synthetische laetrile gedurende slechts 3 weken niet werkt bij terminale patiŽnten, waar de reguliere geneeskunde niets meer voor kan doen . De studie heeft echter geen betrekking op pure laetrile met een meer flexibele planning en ook niet op andere patiŽnten.
Ellison e.a. hebben in 1978 een aantal gevallen bekeken, waarin waarvan werd geacht dat laetrile hielp. Zij vonden dat in 68 gevallen er 6 positieve reacties waren, waarvan 2 met compleet herstel. Prof. Stephen Krashen Ph.D. heeft in 2009 ook deze studie nader beschouwd (Inaccurate Reporting of the Effects of Laetrile: Mistreatment of Ellison, Byar and Newell (1978) in Professional Papers) en geconcludeerd dat er minstens 15 positieve reacties waren bij 22 patiŽnten (2 geheel hersteld, 4 gedeeltelijk en 9 bleven stabiel). Laetrile helpt dus soms wel degelijk.
In 1994 publiceerde dr. P.E. Binzel resultaten van zijn behandeling van kankerpatiŽnten met Laetrile tussen 1974 en 1991 in zijn boek ALIVE AND WELL (PDF ). Hij gebruikte een combinatie van intraveneuze en orale Laetrile. Intraveneuze doses starten met 3 gram en werden opgevoerd tot 9 gram. Na een periode van maanden, werd begonnen met orale Laetrile, 1 gram tegen bedtijd, in plaats van de injecties. Binzel maakte als onderdeel van zijn behandeling ook gebruik van verschillende voedingssupplementen en pancreatische enzymen, evenals een streng dieet met weinig dierlijk eiwit en vet, en zonder junk-food. Zonder dit strenge dieet achtte hij de Laetrile-injecties en -pillen veel minder effectief. Uit een serie van 180 patiŽnten met primaire kanker (niet-gemetastaseerd, beperkt tot ťťn orgaan of weefsel) waren er nog 138 in leven, toen hij in 1991 zijn behandeling resultaten opgesteld. Al die tijd waren er 58 van de patiŽnten gevolgd gedurende 2 tot 4 jaar, terwijl 80 er een medische follow-up hadden van 5 tot 18 jaar. Van de 42 patiŽnten die in 1991 al waren overleden, waren er 23 gestorven aan hun kanker, 12 door andere oorzaken, en 7 stierven door een onbekende oorzaak. Onder zijn kankerpatiŽnten met uitzaaiingen overleden 32 van 108 aan hun ziekte, terwijl 6 stierven door andere oorzaken, en 9 stierven door een onbekende oorzaak. Van zijn 61 patiŽnten die in 1991 nog leefden, hadden er 30 een follow-up gehad van tussen de 2 en 4 jaar, terwijl 31 gedurende 5 tot 18 jaar gevolgd werden. Binzel's resultaten zijn indrukwekkend. Sommige van de patiŽnten die in zijn boek besproken staan, waren 15-18 jaar na de eerste Laetrile behandeling nog in leven (en gezond!). Binzel merkt ook op dat geen van de kankerdiagnoses door hem zelf zijn gemaakt (een kleine dorp, huisarts) - Alle patiŽnten hadden diagnoses van andere artsen. Velen hadden al geleden onder de verwoestingen van de standaard (chirurgie / bestraling / chemotherapie) oncologische behandelingen voordat ze waren opgegeven als hopeloze gevallen door de orthodoxe artsen.
Een andere arts die opzienbarende resultaten heeft bereikt is Dr. John A. Richardson. Hij heeft zijn bevindingen beschreven in zijn boek Laetrile Case Histories.
James South MA heeft artikel geschreven over de werking van laetrile en de vermeende bijwerkingen: Laetrile - The Answer To Cancer? (PDF).
Dr. H. Rosenberg geeft een kort en krachtig overzicht van de geschiedenis van amygdaline. Voor een uitgebreid overzicht , zie ook de video A World without Cancer van Edward Griffin: wmv / YouTube of lees het boek World without Cancer voor een zeer uitgebreid overzicht over Laetrile en de aversie er tegen van de medische wereld in zogenaamd beschaafde landen als de VS.
Een voorbeeld daarvan is de tegenwerking van een van de befaamdste kankeronderzoekers van de 20ste eeuw: Dr. Kanematsu Sugiura (VS). In 1972 werd hij door Sloan-Kettering gevraagd om Laetrile te testen. Zijn onderzoek met Laetrile bij muizen was positief, maar die waren Sloan-Kettering onwelgevallig en mochten niet naar buiten komen. Op een persconferentie op 15 junii 1977 zeiden een aantal onderzoekers dat Laetrile niet preventief werkte, niet tumor-remmend en ook niet tegen anti-uitzaaiingen. Maar opeens vroeg een verslaggever aan Dr. Sugiura naar zijn mening. Hij antwoorde toen: Het meest interessante onderdeel betreft uitzaaiingen. Secundaire groei van kanker naar een andere locatie. Wanneer deze borstkliertumor groeit tot ongeveer twee centimeter in diameter of meer, dan ontwikkelt ongeveer 80% longmetastasen. Maar met de behandeling met laetrile / amygdaline, wordt dat gereduceerd tot ongeveer 20%.
Hier is een verder overzicht van laetrile


_________________________________________________________________


Speciaal bereide hennepolie

Een waarschijnlijk zeer geneeskrachtig natuurproduct is hennepolie. Na ernstig hoofdletsel in 1997 zocht de Canadees Rick Simpson genezing door het gebruik van medicinale hennepolie. Toen Rick ontdekte dat door hem bereide hennepolie (met zijn hoge concentratie aan THC - Tetrahydrocannabinol), kanker en andere ziekten kan genezen, probeerde hij dat te delen met zoveel mensen als hij kon, gratis. Letterlijk honderden mensen genazen van hun ziektes. Maar toen het verhaal bekend werd, griste de lange arm van de wet het geneesmiddel weg en liet potentieel duizenden mensen achter zonder hun behandelingen van kanker - en werd Rick beschuldigd van bezit van en handel in marihuana! Bekijk hier een film van zijn verhaal. Hier is het transcript van de film. Hennepolie kan zowel oraal als uitwendig worden gebruikt. Uitwendig bijvoorbeeld tegen huidkanker.
De olie moet op een speciale manier worden bereid uit de hennepplant. Het grote probleem is: hoe kom je aan de olie, die op de juiste manier is gemaakt? Er zijn allerlei soorten hennepolie. Misschien is deze wietolie van Wernard Bruining goed. Bekijk hier de waarschuwing van Rick Simpson zelf. De zeer nuttige en milieuvriendelijke hennep is als plant zelf al moeilijk legaal verkrijgbaar, wegens de associatie met drugs. Aan de speciale hennepolie zelf is ook moeilijk te komen. Het medisch establishment werkt niet mee en hennepolie wordt al snel verward met drugs, terwijl men er toch niet high mee schijnt te kunnen worden. Er is wel een uitzondering. In de Amerikaanse staat CaliforniŽ kan op doktersrecept hasj-olie worden verkregen bij apothekers. Deze blijkt veel geneeskrachtiger dan Amerikaanse artsen beseffen. Enkele Amerikaanse kankerpatiŽnten hebben het uitgeprobeerd en zijn genezen na gebruik van deze hasj-olie. Zo genas David Triplett van zijn huidkanker na enkele weken smeren met deze olie. De biochemicus Dennis Hill genas van zijn prostaatkanker door een half jaar lang elke avond een druppel olie ter grootte van een rijstkorrel in te nemen. In Nederland kan hennepzaadolie worden verkregen bij reformzaken, die is helaas (veel?) minder sterk dan hasj-olie. In Nederland wordt medicinale cannabis pas door een arts voorgeschreven als standaard therapie niet effectief genoeg is gebleken, of teveel bijwerkingen geeft. De Nederlandse medicinale cannabis is echter geen olie (maar gedroogde bloemtoppen van de vrouwelijke cannabisplant), er kan hasj van worden gerookt en is minder geneeskrachtig dan de hennepolie van Rick Simpson (tenzij er die olie van gemaakt wordt). Alleen met een doktersrecept voor medicinale wietolie (dus met THC) kunnen patiŽnten uitsluitend bij de Transvaal Apotheek in Den Haag ophalen. Omdat dit de enige apotheek in Nederland is, kan het ook online worden besteld met doktersrecept. De Transvaal Apotheek levert 5 varianten, de vraag is in hoeverre deze vergelijkbaar zijn met de olie van Rick Simpson. Op CBDolie.org is veel informatie en ook een forum. In 2011 heeft Rick Simpson in KroatiŽ een Seminar georganiseerd over zijn speciale hennepolie onder het motto: Knowledge for all people: iedereen moet weten hoe geneeskrachtig deze hennepolie is.

Ervaringsverhalen
Rick Simpson e.a.
Huidkanker 1 2
Alvleesklierkanker 1 2
Dikke darmkanker
Darmkanker
Hersentumor bij baby
Zware epilepsie
Prostaatkanker stage III Jos Prostaatkanker Johan (Nederlands)
Agressieve prostaatkanker 1 2 (Engels)
Science News (Engels)
Schildklierkanker (Engels)
Diverse (Nederlands)
Diverse (Engels)

Literatuur
Imael Galve-Roperh e.a. hebben in 2000 bij muisproeven aangetoond (samenvatting - Anti-tumoral action of cannabinoids: involvement of sustained ceramide accumulation and extracellular signal-regulated kinase activation, PDF) dat Delta9-Tetrahydrocannabinol (THC) en het synthetische cannabinoÔde agonist WIN-55,212-2 aanzienlijke regressie van bepaalde hersentumoren bij ratten teweeg brengen. De behandeling had geen substantiŽle neurotoxische effect. De resultaten vormen een basis voor een nieuwe therapeutische benadering voor de behandeling van bepaalde hersentumoren.
Volgens M. GuzmŠn (Control of the cell survival/death decision by cannabinoids, samenvatting) e.a. (2001) kunnen cannabinoÔden belangrijk zijn voor de behandeling van multiple sclerose, de ziekte van Parkinson en kwaadaardige hersentumoren.
Het wetenschappelijk onderzoek van M. Llanos Casanova e.a. (Inhibition of skin tumor growth and angiogenesis in vivo by activation of cannabinoid receptors, PDF) in 2003 zijn een ondersteuning voor de behandeling van huidkanker met cannabinoÔden.
R. Hamer en B. Hinz hebben in 2008 in een wetenschappelijk artikel (Inhibition of cancer cell invasion by cannabinoids via increased expression of tissue inhibitor of matrix metalloproteinases-1, PDF) aangetoond dat cannabinoÔden ook een therapeutische optie kunnen zijn bij de behandeling van sterk invasieve (infiltrerende) kanker.
Het wetenschappelijk onderzoek (Cannabinoids reduce ErbB2-driven breast cancer progression through Akt inhibition , PDF) van MarŪa M Caffarel e.a. in 2010 bij muizen en bij menselijke borsttumoren in vitro, levert een sterke preklinisch bewijs voor het gebruik van op cannabinoÔde gebaseerde therapieŽn voor het beheer van ErbB2-positieve borstkanker (een agressieve kankersoort).


_________________________________________________________________


Voeding en supplementen

Asperges Kokosnoot Lijnzaad Broccoli Walnoten Papajabladeren
D3 Magnesium E Selenium

Opgepast. Bepaalde voeding(ssupplementen) kunnen verkeerde bijwerkingen geven bij bepaalde medicijnen. Een bekend voorbeeld is grapefruitsap, dat niet tegelijk met simvastatine mag worden ingenomen, grapefruitsap versterk de werking van simvastatine. Een ander voorbeeld is Thyrax (levothyroxine), een medicijn tegen een te trage schildklier, dat slecht samengaat met met ijzer-, magnesium- of calciumpreparaten. Raadpleeg bij twijfel uw arts.

Voeding en levensstijl
Er zijn duidelijke bewijzen dat bepaalde voeding(ssupplementen) in sommige gevallen kankergroei kan remmen of zelfs genezen. Zo hebben D. Ornish e.a. in een studie ( Intensive lifestyle changes may affect the progression of prostate cancer, samenvatting) in 2005 aangetoond dat prostaatkankerpatiŽnten baat hebben bij een drastische verandering in levensstijl en voeding. Zo daalde bij de vrijwilligers de gemiddelde PSA waarde, terwijl die steeg bij degenen, die hun levensstijl en voedingspatroon niet veranderden. Alleen van de laatste groep hadden na een jaar een aantal mannen (6) een ingreep nodig.

Asperges
Er komen steeds meer berichten van mensen, die verklaren (vrijwel) genezen te zijn van kanker na het eten van minstens 4 eetlepels (gepureerde) asperges per dag. Enkele voorbeelden betreffen: de ziekte van Kahler, ongeneselijke non-nodgkin lymfoom, diverse soorten, te hoge PSA en prostaatkanker (Engels). Preventief (Engels) kan het de bloedwaarden aanzienlijk verbeteren. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen geneest na het dagelijks eten van voldoende asperges, maar het biedt wel hoop. Er zijn diverse wetenschappelijke artikelen, die aantonen dat asperges tumorgroei kan remmen en zelfs apoptose teweeg kan brengen. Zo toonden Y. Shao e.a. in 1996 aan dat in vitro eetbare delen van asperges de tumorgroei van menselijke leukemiecellen remmen (Anti-tumor activity of the crude saponins obtained from asparagus, samenvatting). Asperges bevatten o.a. de stoffen protodioscin en rutin. Witte asperges bevatten meer protodioscin en minder rutin dan groene (Wang M. e.a. 2003 , Lee E.J. e.a. 2010 ). Vooral protodioscin is een krachtige antioxidant met remmende eigenschappen tegen diverse kankersoorten en met verbetering van seksuele activiteit (Functional Elements from Asparagus for Human Health , samenvatting , C.K. Chin, S.A. Garrison 2008). Onderzoek (The Experimental Studies of Purple Asparagus Inhibit the Mouse with Breast cancer Tumours Growth , samenvatting) van WNCFL Liang heeft in 2010 aangetoond dat aperges borstkanker bij muizen significant remmen. Souad Bousserouel e.a. publiceerden in 2013 dat een extract van witte asperges in vitro apoptose teweeg brengt bij menselijke darmkankercellen (Methanolic extract of white asparagus shoots activates TRAIL apoptotic death pathway in human cancer cells and inhibits colon carcinogenesis in a preclinical model, samenvatting, volledig, Ned. samenvatting).
Asperges bevatten glutathion (GHS). Volgens S. Kharb e.a. (Glutathione levels in health and sickness, samenvatting) hebben chronisch zieken een lagere glutathionspiegel in hun lichaam dan gezonde mensen. Over glutathion bestaan veel wetenschappelijke artikelen: www.glutathioneexperts.com.
Asperges bevatten ook tamelijk veel foliumzuur (vitamine B11). Dit is een van de vitamines, waaraan bij onvolwaardige voeding snel een tekort kan optreden, met allerlei gevolgen van dien. Toch zijn er gevaren aan foliumzuur supplementen. Uit een dubbelblind onderzoek door C. Jane e.a. (Folic Acid and Risk of Prostate Cancer: Results From a Randomized Clinical Trial, volledig artikel) blijkt dat voedsel dat rijk is aan foliumzuur de kans op prostaatkanker iets verkleint, terwijl vitamine B11 suppletie de kans op prostaatkanker behoorlijk verhoogt.
Asperges zijn in velerlei opzichten gezond, zie verder: www.zentrum-der-gesundheit.de, supervoedinginformatie.com en Asperges - de koningin onder de groenten.

Kokosnoot
Een zeer gezonde vrucht, die steeds meer in de belangstelling staat, is de kokosnoot. Uit deze noot kan door koudpersing gezonde kokosolie (ook wel kokosvet genoemd) worden verkregen, met een smeltpunt van 24 įC. Geraffineerde kokosolie (met een smeltpunt van 37 įC) bevat veel transvetten en is niet gezond. Koudgeperste kokosolie is goed tegen diverse kwalen. Volgens de scriptie van Marion Vallen leidt deze kokosolie tot een verlaging van het risico op hart- en vaatziekten en heeft het een antimicrobiŽle werking hebben voor virussen, bacteriŽn, schimmels, gisten, parasieten en protozoŽn. Koudgeperste kokosolie is goed voor het HDL-cholesterol en het LDL-cholesterol, en is beter voor het cholesterol dan olijfolie en zonnebloemolie.
Er zijn andere gezondheidsvoordelen. Dr. Mary Newport genas haar man bijna volledig van de ziekte van Alzheimer door hem dagelijks 2 eetlepels kokosolie te geven. Kokosolie bevat verzadigde vetzuren met een middellange keten (MCTís), die de cognitieve prestaties van sommige Alzheimer patiŽnten kunnen verbeteren. Vooral vrouwen zonder suikerziekte hebben baat bij kokosolie in hun strijd tegen Alzheimer. Inmiddels zijn er ook berichten van aanzienlijk herstel van de ziekte van Parkinson (blog) door het dagelijks nuttigen van enkele eetlepels koudgeperste kokosolie. Er zijn meldingen van aanzienlijk herstel van colitis ulcerosa en diabetes 2 na het dagelijks consumeren van koudgeperste kokosolie. Op www.freecoconutrecipes.com staan veel Engelstalige recepten, op www.smulweb.nl enkele Nederlandstalige recepten.
Maar ook de antikanker eigenschappen van kokosolie zijn hoopgevend: Coconut oil and health; kokosolie blijkt darmkanker te kunnen remmen en soms zelfs te voorkomen, kan uitwendig worden gebruikt tegen huidaandoeningen en mogelijk zelfs huidkanker. Julie Figueroa is genezen van een agressieve borstkanker, welke na behandeling was uitgezaaid tot botkanker, door dagelijks 2 eetlepels kokosolie te nuttigen en het sap van de kokosnoot te drinken. Zie verder ook Coconut Research Center, deze video en de voedingswaardetabellen.

Lijnzaad
In 2005 hebben L.U. Thompson e.a. in een gerandomiseerd dubbelblind onderzoek (Dietary Flaxseed Alters Tumor Biological Markers in Postmenopausal Breast Cancer, PDF) aangetoond dat lijnzaad (dus niet de lijnzaadolie!) de apoptosis van borstkankercellen verhoogt bij postmenopausale borstkankerpatienten en daardoor remmend werkt bij borstkanker bij vrouwen na de overgang. De lijnzaad was verwerkt in muffins. De vrouwen kregen dagelijks ťťn muffin met 25 gram lijnzaad erin verwerkt. Lijnzaad bevat veel zink, omega-3-vetzuren en lignaan. Bij vrouwen voor de overgang werd geen significante kankerremming gevonden bij inname van veel lignaan (Linus Pauling Institute). Lijnzaad is goed voor een gezonde darmwerking (mits veel water erbij gedronken wordt). In 2007 is door het Duke University Medical Center in de V.S. aangetoond dat lijnzaad remmend werkt bij prostaatkanker. In 2011 heeft wetenschappelijk onderzoek van J.M. Nagel e.a. aangetoond dat lijnzaad remmend werkt bij darmkanker. Lijnzaad vormt een essentieel onderdeel van het budwig-dieet van Johanna Budwig.
Zie hier getuigenissen van genezingen, ťťn persoon maakte een kompres van gemalen lijnzaad voor een basaalcelcarcinoom.

Broccoli
Broccoli is een van de gezondste groenten. De groente bevat sulforafaan, een stof waarvan door Yanyan Li e.a. is aangetoond dat die borstkanker afremt (Sulforaphane, a Dietary Component of Broccoli/Broccoli Sprouts, Inhibits Breast Cancer Stem Cells, PDF, zie ook diens proefschrift uit 2011). Sulforafaan voorkomt of vertraagt tevens kraakbeenschade (artrose). Broccoli is rijk aan de vitaminen A, C en K. Tang L. e.a. hebben in een wetenschappelijk artikel (Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, PDF) aangetoond dat bij een groep van 239 blaaskankerpatiŽnten het maandelijks eten van een rauwe broccoli de kans om binnen 8 jaar te overlijden met 57 % vermindert. Dierproeven wijzen uit dat een combinatie van broccoli met tomaat nog gezonder is. Volgens mens-en-gezondheid.infonu.nl is broccoli ook nuttig tegen prostaatkanker, artrose, astma, bloedvatenbeschadiging door diabetes en mogelijk zelfs tegen Alzheimer en Parkinson. Bij dierproeven is gebleken dat een smeerseltje van broccolipap muizen beschermt tegen huidkanker. Meer over broccoli, zie: www.geneeskrachtigegroenten.nl en www.annemiemestdagh.com.

Walnoten
Wetenschappelijk onderzoek (2011) van J.M. Nagel e.a. en van W.E. Hartman vormen belangrijke aanwijzingen dat walnoten remmend werken bij darmkanker en bij borstkanker. Gebleken is dat de remming niet door de omega-3-vetzuren alleen wordt veroorzaakt. Walnoten zijn een zeer rijke bron aan γ-tocopherol, een bijzondere vorm van vitamine E. De antioxidanten en de omega-3-vetzuren maken de walnoot tot een van de gezondste noten. Zo verlagen 7 walnoten per dag significant de kans op hart- en vaatziekten (bron: gezondheid.blog.nl, Daily Mail), sommigen halen bij 3 walnoten per dag al een aanzienlijke verbetering van de bloeddruk. Walnoten verlagen de hoeveelheid van de zgn. 'slechte' LDL-cholesterol in het bloed. Overigens mogen in de politiestaat VS leveranciers van walnoten geen gezondheidsclaims meer leggen over hun producten, zelfs alleen maar verwijzen naar wetenschappelijke artikelen is al verboden.

Papaja
Een zeer geneeskrachtige plant is de papaja. Reeds lang worden de pitten in Afrika en AziŽ gebruikt om worminfecties van de darmen tegen te gaan. In AziŽ wordt de plant reeds lang gebruikt als medicijn tegen diverse ziektes. N. Otsuki e.a. hebben in een wetenschappelijk artikel (Aqueous extract of Carica papaya leaves exhibits anti-tumor activity and immunomodulatory effects, PDF) aangegeven dat het extract van papajabladeren en de thee die ervan getrokken kan worden enorme potentie heeft in de strijd tegen kanker, zonder bijwerking op de gezonde cellen. Aan de bladeren is wat lastig aan te komen, maar in www.scientias.nl staan een paar adressen op het bijbehorende forum.

Druivenpitten
Volgens een wetenschappelijk artikel (Generation of reactive oxygen species by grape seed extract causes irreparable DNA damage leading to G2/M arrest and apoptosis selectively in head and neck squamous cell carcinoma cells) van Sangeeta Shrotriya e.a. doodt druivenpitextract zowel in muizen als in gekweekte lichaamscellen plaveiselkankercellen (apoptose). En bovendien worden gezonde cellen niet aangetast door het extract uit druivenpitten. Meer kunt u lezen op www.visionair.nl

Op de site www.kankergids.com kunt u meer te weten komen over kankerremmers in voeding.


Vitamine D
De officiŽle ADH was tot 2012 voor vitamine D 2,5-10 Ķg (100-400 I.E.). Er zijn echter aanwijzingen dat een veel hogere dagelijkse inname de kans op nogal wat ziektes vermindert. In 2010 publiceerde het NTvG een verhoogde streefwaarde van 75 nmol/l (= 1 ng/ml) van 25(OH)D (= 25-hydroxyvitamine D = calcidiol) in het serum. Sinds 2012 bevelen de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum diverse groepen 10-20 Ķg als supplement per dag aan. Volgens prof Reinhold Vieth van de Universiteit van Toronto (1999) zou dit verhoogt dienen te worden tot minstens 25 Ķg per dag. In 2004 beval prof. Michael F. Holick ook 25 Ķg per dag aan. W.B. Grant en G.E. Schuitemaker hebben onderzoek gedaan naar allerlei studies en hebben in 2010 een wetenschappelijk artikel (Health benefits of higher serum 25-hydroxyvitamin D levels in The Netherlands, PDF) gepubliceerd, waaruit blijkt dat grotere hoeveelheden vitamine D de kans op ziektes als kanker, hartziektes, hartfalen, auto-immuun ziektes, infecties, osteoporose (botontkalking) en suikerziekte aanzienlijk reduceert. Wetenschappelijk onderzoek (Association between pre-diagnostic circulating vitamin D concentration and risk of colorectal cancer in European populations:a nested case-control study, PDF) heeft ook aangetoond dat mensen met meer vitamine D in hun bloed minder kans op dikkedarmkanker hebben. Shingo Ito e.a. hebben onderzoek bij muizen gedaan, waaruit blijkt dat vitamine D3 gunstig werkt tegen Alzheimer. Een gebrek aan vitaime D verhoogt de kans op Alzheimer en open kamerhoekglaucoom. Vitamine D remt ook aderverkalking bij suikerpatiŽnten. Vitamine D3-supplementen (30 Ķg per dag) remmen volgens een dubbelblind onderzoek de verslechtering van ParkinsonpatiŽnten aanzienlijk. Vitamine D kunt u verkrijgen door met mate van de zon te genieten (niet teveel i.v.m. gevaar op huidkanker). De huid van ouderen kan overigens nog maar ľ vitamine D omzetten in vergelijking tot de huid van 20-jarige. Daarom hebben ouderen ook meer supplementen nodig. Vitamine D werkt ook gunstig om griep tegen te gaan. Ook onze spieren hebben voldoende vitamine D nodig. Een grotere inname van vitamine D3 verlaagt de kans op reuma en vermindert reumaklachten. Ook mensen die lijden aan de ziekte van Crohn doen er goed aan om vitamine D3-supplementen te slikken (Effects of vitamin D supplementation on intestinal permeability, cathelicidin and disease markers in Crohnís disease: Results from a randomised double-blind placebo-controlled study, PDF). Vitamine D bevindt zich vooral in zalm, haring, makreel, sardines en eigeel. Wees overigens voorzichtig met voedingssupplementen, omdat er wat preparaten zijn waarvan de stoffen slecht worden opgenomen. Multies bevatten meestal relatief weinig vitamine D3 en magnesium. Magnesium is essentieel voor de werking van vitamine D3. Voor meer info over vitamine D, zie Vitamine D Raad en Ton Claessen.

Magnesium
Er zijn aanwijzingen dat dit mineraal kankerremmend werkt. Volgens een wetenschappelijk artikel (Zinc, copper, and magnesium and risks for all-cause, cancer, and cardiovascular mortality) is kankersterfte bij mensen met hogere serummagnesiumwaarden lager dan bij mensen met relatief lagere serummagnesiumwaarden. Voor zink geldt hetzelfde, terwijl veel koper juist minder gunstig is (chocolade en cashewnoten bevatten veel koper). Volgens een wetenschappelijk artikel (Magnesium intake in relation to risk of colorectal cancer in women.) komt darmkanker minder voor bij vrouwen die meer magnesium binnen krijgen. Voor meer info over de relatie tussen magnesiumtekort en kanker, zie: http://magnesiumforlife.com Een overdosis is natuurlijk ook niet goed, maar met onze huidige voeding is er vooral gevaar voor een structureel tekort aan magnesium in onze voeding.
Magnesium is daarbij ook belangrijk voor onze gezondheid in het algemeen. Een tekort kan o.a. resulteren in: onregelmatige hartslag, verkrampte spieren, gebrek aan energie, osteoporose, depressiviteit, fibromyalgie, suikerziekte, slapeloosheid, migraine, gehoorverlies, tandvleesproblemen, overgevoeligheid, hoog cholesterolgehalte, verstoorde bloeddruk. Meer magnesium in het voedsel verlaagt het risico op een beroerte bij mannen en vrouwen. Helaas is met de huidige armoede in ons voedsel amper mogelijk om voldoende magnesium op natuurlijke wijze binnen te krijgen. We zijn dus aangewezen op voedingssupplementen. Maar als u voedingssupplementen inneemt, is het wel belangrijk om te letten op een goede opneembare vorm, zoals magnesiumcitraat. U kunt ook kiezen voor magnesiumproducten, die via de huid worden opgenomen. Opgelet: terwijl magnesiumsupplementen de botdichtheid verhogen (1993, 1995) en de botontkalking tegengaan (1998, 2010) verhogen calciumtabletten juist de kans op een hartinfarct (2010), zelfs met vitamine D erbij (2011). Calciumtabletten verhogen volgens prof. Anderson de kans op hart- en vaatziekten. Magnesium verbetert het effect van Vitamine D. Magnesiumcitraat werkt ook gunstig tegen fibromyalgie en tegen normale-drukglaucoom.
Door stress kunnen we in een vicieuze cirkel komen van magnesiumekort, zie deze video van dr. Peter Osborne. Magnesium en andere supplementen worden ook gebruikt tegen ADHD en autisme Voor meer info over magnesium zie: www.praktijk-advance.nl en De Kracht van Magnesium

Selenium en vitamine E
In 2005 hebben Jeri Kim e.a. in een gerandomiseerd dubbelblind onderzoek (Changes in Serum Proteomic Patterns by Presurgical a-Tocopherol and l-Selenomethionine Supplementation in Prostate Cancer, PDF) aangetoond dat het eiwitpatroon van sommige prostaatkankerpatiŽnten gezond kan worden door een combinatie van voldoende voedingssupplementen selenium (ADH: 55 Ķg) en vitamine E (ADH: 12 mg = 18 IE), in dit geval α-tocopherol. Een zeer rijke natuurlijke bron voor selenium is de paranoot. Twee noten per dag is al ruim voldoende voor de ADH, mits de (Braziliaanse) noten zijn gegroeid op een grond die nog rijk genoeg is aan selenium (door de voortdurende kunstmest holt de hoeveelheid mineralen in de grond steeds verder achteruit). Van een Amerikaanse rechter mag een leverancier van seleniumsupplementen op de verpakking zetten, dat selenium het risico op kanker verkleint. Met name voor longkanker is dit aangetoond.
Onderzoek heeft aangetoond dat synthetische vitamine E waardeloos is. Natuurlijke vitamine E (tocopherol en tocotrienol), in het bijzonder γ-tocopherol en γ-tocotrienol (vertaling), zijn echter wel degelijk effectief. Walnoten zijn een zeer rijke bron aan γ-tocopherol. Maar er zijn meer rijke bronnen aan vitamine E. Tarwekiemolie (oil wheat germ), amandelen en hazelnoten zijn zeer rijk aan α-tocopherol. Volgens www.tocotrienol.org bevindt tocotrienol zich in gersteolie (vnl α), palmolie (vnl γ en α, bevat veel verzadigde vetten), rijstzemelenolie (vnl γ) en tarwekiemolie (vnl β). Verder wordt het verkregen uit zaden van de orleaanboom (annattozaad, vnl δ).

Voedingssuppelementen die mogelijk ook een kankerremmende werking hebben zijn Pau d'Arco (een product van een Braziliaanse boom) en Propolis (een bijenproduct). Voedingssupplementen zijn overigens geen geregistreerde geneesmiddelen, een voedingstherapie is dus ook geen geneesmiddel. De EU doet er tegenwoordig alles aan om zoveel mogelijk voedingssupplementen te weren van onze markt en zo ons Europeanen te onthouden van zeer belangrijke alternatieve therapiŽn. Sinds 1 mei 2011 heeft de EU de meeste natuurgeneesmiddelen in de ban gedaan, zoals veel Chinese kruiden. De Traditional Herbal Medicinal Products-richtlijn is verantwoordelijk voor dit massale verbod. Hoe ernstig de stand van zaken is, wordt door de Dr. Rath Health Foundation goed uitgelegd.

Op het forum Stop Kanker kunt u interessante ideeŽn vernemen over voeding en kanker, zoals Chinese kruidenrecepten.

Het e-book Natural Cancer Treatments geeft een uitgebreid (Engels) overzicht van heel veel natuurlijke en alternatieve therapieŽn.

Sommige mensen hebben succes door het combineren van alternatieve en reguliere therapieŽn, zie bijvoorbeeld het relaas van Kees Braam. Het vervolg staat op zijn uitgebreide site Kanker-actueel. Zie ook zijn studie over b17, gebaseerd op Death by Doctoring. Een uitgebreid overzicht van alternatieve (voedings)therapiŽn is The Treatment of Stage IV Cancers, door R. Webster Kehr van het Independent Cancer Research Foundation, Inc.


voedingsstoffen, vitaminen en mineralen
Zonder mineralen kan ons lichaam niet functioneren. Zij zorgen onder andere voor transport (ijzer) van zuurstof en energie, instandhouding en herstel van weefsels en botten. Mineralen zijn ook belangrijk voor het zenuwgestel, hersenfuncties (zoals geheugen) en het samentrekken van spieren. Er is een Overzicht mineralen dat toont wat de functie is van veel mineralen en wat de verschijnselen bij een tekort zijn.
Het Vitamine overzicht toont de functie van veel vitaminen en wat de verschijnselen zijn bij een tekort of een verkeerd gebruik.

De Voedingswaardetabel geeft een heel uitgebreid overzicht van welke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen er in onze voedingsmiddelen zitten.
Het Vitamine informatie bureau toont nog meer mineralen en vitamines, maar niet van zoveel voedingsmiddelen.
De Engelstalige Dr. Decuypere's Nutrient charts toont een zeer uitgebreid overzicht van vitamines en mineralen in voeding (1 ounce = 28,35 gram, 1 pound = 453,6 gram).
De Food and nutrition information center bevat een zeer uitgebreide database met allerlei informatie over voedsel.
De Duitstalige Kalorien.de toont een nog uitgebreider overzicht van vitamines en mineralen in voeding. Zelfs vitamine E is in 4 componenten onderverdeeld.
Hier is een overzicht van de top-10 groenten met hun vitaminen.
De Consumentenbond heeft een overzicht van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van vitaminen.
In 2008 heeft de EU een nieuwe richtlijn uitgebracht voor de ADH van vitaminen en mineralen.


Een ongezonde levensstijl als roken, teveel zonnen, bruin bakken onder zonnebanken, snoepen, barbecuen en ongezond eten, werkt altijd negatief in de strijd tegen kanker. Roken verhoogt overigens niet alleen de kans op longkanker, maar met name ook op prostaatkanker. Verder kan een voortdurende irritatie van steeds hetzelfde lichaamsdeel, bijvoorbeeld door een scherpe kies of een kapot kunstgebit op den duur kanker doen ontstaan.
Rood vlees (varken, rund en lam) en in het bijzonder bewerkt rood vlees (gezouten worst, salami, gerookte ham) bevatten carcinogenen (kankerverwekkende stoffen) en kunnen darmkanker veroorzaken. Vis is veel gezonder. Kip is geen rood vlees.
Ook zoetstof kan kankerverwekkend zijn. Een voorbeeld is aspartaam (E951), dat in veel light-frisdranken zit (wat de kans op vroegtijdige geboorts verhoogt), maar ook in zoetjes. In de plaats van deze zoetjes zou u ook stevia kunnen gebruiken. Stevia is een plant, waar men van de bladeren poeder en druppels maakt, die sommigen gebruiken om thee, koffie e.d. te zoeten. Maar formeel mag geen stevia geen zoetstof genoemd worden. Tot voor kort was stevia zelfs verboden. Zie voor meer informatie over ongezonde voeding de zwarte lijst voeding.
De huidige milieuverontreiniging werkt helaas ook kankerbevorderend. Sommige mensen zijn daarbij door een erfelijke aanleg meer bevattelijk voor bepaalde vormen van kanker en dienen dan ook meer te letten op deze zaken en zich eventueel vaker preventief te laten onderzoeken, opdat vroegtijdig nog operatief kan worden ingegrepen.
Overigens is niet alle vroegtijdig ingrijpen nuttig. Bij prostaatkanker is het soms niet nodig, maar wel schadelijk volgens Dr. Roderick van den Bergh.


_________________________________________________________________


Reguliere therapieŽn

Operatief verwijderen:
Dit heeft vooral zin als de hele tumor wordt verwijderd en er geen uitzaaiingen zijn. Een doorsnijding van een uitzaaiing, een punctie of een biopsie kunnen helaas averechts werken op een uiteindelijke genezing. Er kunnen kankercellen in het bloed komen, wat verdere uitzaaiingen tot gevolg kan hebben. Raadzaam is dan ook om met de voedingstherapie te beginnen zodra er een vermoeden is van de kanker. Bloedarmoede kan ook een indicatie van een bloeklekkende tumor zijn.

Chemotherapie:
De bedoeling is dat de kankercellen net wel sterven en de gezonde cellen net niet. Meestal zal dit resulteren in een eventuele korte levensverlenging, met een zwaardere terugval na langere tijd. In de gevallen dat er wel herstel van kanker optreedt, is er gevaar op een naslepende chronische moeheid.
Een chemotherapie die is ontworpen voor een specifieke kankersoort en in zeer lichte dosis wordt aangewend, kan echt genezend zijn. Het is echter altijd een afwegen van kansen, zie ook het artikel van Henk Trentelman, schrijver van het boek Chemo? Of kan ik zťlf kiezen?. De Werkgroep Welzijn KankerpatiŽnten vindt dat mensen zelf moet kunnen kiezen of ze chemotherapie ondergaan.
Sommigen prefereren dan ook een chemotherapie gecombineerd met een voedingstherapie.
Tegenwoordig is het soms ook mogelijk om chemo-perfusie, een lokale chemotherapie, te ondergaan voor lever en/of galblaaskanker. Alleen de tumor krijgt dan de chemo, waardoor de patiŽnt veel minder ziek wordt. In Nederland vindt deze behandeling echter niet plaats, wel in Duitsland. Erger is dat sinds 2011 dit soort behandelingen niet meer door onze zorgverzekeraars worden vergoed. Ondanks de vele getuigenissen van artsen en patiŽnten stelt het CZV dat er geen objectief wetenschappelijk bewijs is. Een dooddoener als men dat bewijs ook niet wil leveren, bijvoorbeeld om ethische redenen. Maar datzelfde geldt voor voedingstherapieŽn: er bestaat empirisch bewijs. Maar dat wordt vaak niet afdoende gevonden, terwijl wordt geweigerd om andere bewijzen te leveren. En de patiŽnt is de dupe
Voor sommige behandelingen, zoals beenmergtransplantatie bij leukemie, is chemotherapie nodig om de oude kwaadaardige beenmergcellen te doden. Onderzoek heeft aangetoond dat tot 2011 de hoeveelheid chemo bij deze behandeling vťťl te hoog is geweest. En dat is ernstig, want de bijwerkingen voor jongeren zijn aanzienlijk, maar kunnen voor ouderen zelfs invaliderend zijn. En nu maar hopen dat vanaf deze ontdekking de hoeveelheid chemo radicaal wordt verminderd. Overigens lijkt een gevaarlijke, onbekende bijwering van chemo na genezing te zijn dat chemo schade toebrengt aan het intelligentie niveau van een (ex-)kankerpatiŽnt. Ook lopen jongeren, die genezen van een chronische vorm van leukemie, het risico om vijftien jaar na de behandeling een andere vorm van kanker op te lopen.

Bestraling:
Doel is de hele tumor dodelijk te bestralen. Als er al uitzaaiingen zijn, dan is de waarschijnlijke negatieve bijwerking dat die zullen groeien, wegens de afgenomen weerstand van het lichaam.
Als er geen uitzaaiingen zijn dan is er kans op genezing, zoals bijvoorbeeld bij vroegtijdige bestraling van stembandkanker. Maar zelfs als er geen uitzaaiingen zijn, is het nog de vraag of alle kankercellen worden gedood. Als dat al het geval is, dan hebben de omliggende gezonde cellen echter een overdosis bestraling gehad met mogelijk kwalijke gevolgen op lange termijn, zie verder een rapport van drs. Bolhuis.
Protonenbestraling is een nieuwe vorm van bestraling, waarmee veel nauwkeuriger bestraald kan worden dan met de huidige gangbare manier van bestralen. Voor meer informatie, zie protonentherapie.

HuidcrÍme:
Een voorbeels is Aldara tegen basaalcelcarcinoom (een vorm van huidkanker): 75 % van de patiŽnten met basaalcelkanker die de huidcrÍme gebruikten, zagen huidlaesies - zonder operatie - verdwijnen. (Readers Digest december 2005, blz 113). Zie ook CrŤme kan druk op huidkankerpoliís fors verminderen.

Overigens is het goed om te realiseren dat reguliere therapieŽn lang niet altijd genezen (zie Lynne McTaggart), en schadelijke bijwerkingen kunnen hebben, uw arts kan u hier over informeren.

The Health Wyze Report heeft in 2010 een film uitgebracht, The Cancer Report (transcript, youtube). De film toont kwalijke zaken in de kankerindustrie.

Veiligheid en werkzaamheid van reguliere medicijnen:
Hoe veilig zijn trouwens uw medicijnen in het algemeen eigenlijk op het gebied van bijwerkingen? De toelating van die medicijnen wordt beoordeeld door het CBG (het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen). Dit college beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Nu zou je verwachten dat dit zeer objectief en minutieus geschiedt. Maar daar kan je de nodige vraagtekens bij zetten, aldus een TV-uitzending van KRO Brandpunt van 5 februari 2012.
Ervaringen van patiŽnten in de effectiviteit en bijwerkingen van medicijnen kunt u lezen en zelf aangeven op www.mijnmedicijn.nl. Volgens de Deense arts Peter C. GÝtzsche dienen we vaker af te zien van pillen wegens bijwerkingen: Als we medicijnen verstandig gebruikten, zouden we een gezondere bevolking hebben, tegen een fractie van wat we momenteel aan geneesmiddelen uitgeven. Volgens het ND (Armen als proefkonijnen voor nieuwe medicijnen) testen sommige farmaciebedrijven medicijnen graag op arme Egyptenaren, die zich juridisch amper kunnen verweren.
Het artikel Het pillenbedrog waarschuwt uitvoerig voor zowel de veiligheid als de werkzaamheid van nieuwe medicijnen. Deze zijn bij het verschijnen op de markt namelijk helemaal niet volledig getest op veiligheid en werkzaamheid. Pas als medicijnen op de markt verschijnen, starten de zgn. fase-4-onderzoeken. Toch wordt manipulatie niet geschuwd om nieuwe medicijnen via huisartsen aan de patiŽnt te brengen. Vreemd genoeg richt de Vereniging tegen kwakzalverij zich niet tegen misstanden in de reguliere geneeskunde, maar slechts tegen alternatieve therapieŽn. Deze selectieve verontwaardiging wordt door Kwakgekte aan de kaak gesteld. De Britse arts en auteur (Bad Pharma) Ben Goldacre doet dat wel. Goldarce stelt in een interview dat de medicijnfabrikanten liegen en bedriegen om hun dure pillen, poeders en zalfjes aan de man te brengen. Soms wordt ook omkoping niet geschuwd. Botte fraude komt vaker voor dan velen denken. Omstreden is ook het steeds eerder diagnosticeren van hoge bloeddruk bij waarden die vroeger als gezond werden omschreven. Het resultaat is dat steeds meer mensen dagelijks zware medicijnen tegen een te Ďhogeí en Ďafwijkendeí bloeddruk slikken. Volgens The Marketing of Madness is het in de psychiatrie droevig gesteld met de wetenschappelijke bewijzen van werkzaamheid en bijwerkingen van nogal wat psychiatrische medicatie, met alle gevolgen van dien (is het middel erger dan de kwaal?). Bijwerkingen van antidepressiva kunnen soms zo erg zijn, dat er levensgevaarlijke agressiviteit ontstaan. Levensgevaarkijk ook voor omstanders wel te verstaan (prozac killings). Ook Ritalin staat ter discussie.


_________________________________________________________________


Veelbelovende medicijnen

Veel belovende nieuwe reguliere therapieŽn zijn de medicijnen/behandelingen antineoplaston therapie, hyperthermie, Gc-MAF, Gleevec en Avastin. en het pijnloos koken van tumoren met geluidsgolven. Deze laatste therapie is nog in een experimenteel stadium. Een tumor wordt met gerichte geluidsgolven gekookt. Op een mri-beeld kan het verhitten van de tumor worden waargenomen en zonodig aangepast. Het omliggende gezonde weefsel wordt nauwelijks aangetast. Het lichaam voert de restanten van de tumor zelf af in de loop van enkele maanden. De negatieve bijwerkingen zijn veel geringer dan die bij bestraling met rŲntgenstraling. Volgens het UMC is behandeling met ultrageluid alleen geschikt voor patiŽnten met een kleine tumor die niet is uitgezaaid.

Antineoplaston therapie
Veelbelovend is de antineoplaston therapie van dr. S.R. Burzynski. In de jaren '70 ontdekte hij dat bepaalde peptiden wel voorkomen in de urine van gezonde mensen, maar niet bij kankerpatiŽnten. Deze peptiden noemde hij antineoplastons, welke hij sindsdien gebruikt als medicijn tegen kanker. Aanvankelijk verkreeg hij antineoplastons uit het bloed en later uit de urine van gezonde mensen. Maar sinds 1980 bereidt hij ze synthetisch. Al tientallen jaren weet hij in zijn kliniek met de door hem gepatenteerde antineoplastons veel betere resultaten bij de bestrijding van diverse kankersoorten te behalen dan de gewone reguliere therapie. Bijverschijnselen zijn er amper: Antineoplastons is a Non Toxic and Harmless Multi-Targeted Cancer Therapy With No Side-Effects.
Omdat het patent is toegekend aan ťťn persoon en niet aan een groot farmaceutisch bedrijf, hebben Amerikaanse overheden, zoals de FDA en het National Cancer Institute (NCI), hem jarenlang tegengewerkt en hem zelfs als crimineel willen opsluiten. Li-Chuan Chen, PhD, voormalig wetenschappelijk medewerker van het NCI heeft gezegd: In the past, when the NCI or itís assigned entity is conducting an alternative cancer therapy (clinical trial), they always alter the protocols and let it fail Ė to discredit the therapy. Zie hier een film (youtube) van zijn relaas, met veel getuigenissen van zijn patiŽnten. Tevens kunt u op www.burzynskimovie.com het transcipt van de film lezen, met verwijzingen naar alle artikelen en nog meer interviews en getuigenissen. Na ruim 10 jaar procederen laat de FDA hem nu eindelijk met rust. Maar van medewerking en subsidie door de Amerikaanse overheid om deze therapie voor elke Amerikaan beschikbaar te maken is nog geen sprake.
Inmiddels is Gregory Burzynski, de zoon van Stanisloaw R. Burzynski, ook arts en medewerker van zijn vader. Hier is een uitbereid interview met beide heren (transcript), met een commentaar van de interviewer dr. Mercola. Uitgelegd wordt dat de therapie meer inhoudt dan alleen antineoplastons toedienen. Er wordt ook gebruik gemaakt van speciale voeding(ssupplementen), afhankelijk van de patiŽnt en zijn ziekte. Zie ook het verslag van Xander Nieuws.

Immunotherapie
Deze therapie probeert het eigen afweersysteem te versterken, zodat het kankercellen beter kan detecteren en vernietigen (KWF). Artsen zijn heel enthousiast over de resultaten die gehaald zijn bij mensen met een melanoom (AD).

Hyperthermie
Interessant zijn de resultaten van hyperthermie gecombineerd met dendritische celtherapie, zoals bijvoorbeeld toegepast door het MCC (Medisch Centrum Keulen) van dr. R.W. Gorter. Zie hier reviews. Ook in Nederland, bijvoorbeeld: Gezondheids Centrum Venlo, mede opgericht door Andrť Lamberts

Gc-MAF
Een experimenteel regulier medicijn is Gc-MAF. Volgens de Volkskrant gaven studies van de Japanse onderzoeker Nobuto Yamamoto bij wekelijkse injecties 100 % genezing te zien bij 40 patiŽnten met borstkanker (16 PDF), prostaatkanker (16 PDF) resp. darmkanker (8). Er zijn gedurende maanden tot een jaar wekelijkse injecties nodig en de kosten per injectie bedragen ongeveer $ 150, afgezien nog van de kosten van artsen en ziekenhuizen. Er zijn geen bijwerkingen vermeld. Ook tegen HIV schijnt het middel veelbelovend te werken. Inmiddels is er een kliniek in Nederland, die met dr. Yamamoto zou samenwerken. Diverse patiŽnten hebben inmiddels hun reviews gegeven.
Een patent op het molecuul is er niet, want het is een natuurlijk molecuul. Er is wel een patent op het fabricageproces.

Gleevec / Glivec / Imatinib.
In het Eindhovens Dagblad van 27 juni 2001 staat over Gleevec geschreven: De Amsterdamse onderzoeker en behandelaar dr. W. ten Bokkel Huinink, als internist en oncoloog verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, spreekt van "het eerste op basis van basaal onderzoek ontwikkelde kankermedicijn dat Ťcht werkt". Hij rapporteert bij myeloÔde leukemie een werkingsgraad van negentig procent. Inmiddels is ook bij een vrij zeldzame vorm van darmkanker (GIST, gastrointestinal stromal tumors, oftewel tumoren aan het steunbindweefsel in de darm) de werkzaamheid van Glivec aangetoond.
GIST = Gastro Intestinale Stromale Tumor. Dit is een tumor die ontstaat in met name het maag-darmgebied, maar kan ook voorkomen in de slokdarm, de dikke darm of de endeldarm.
Readers Digest (december 2005, blz 115) schrijft hierover: Bij 84 % van CML-patiŽnten kan kanker na de behandeling niet langer met standaardmethoden worden ontdekt; meer dan de helft van de GIST-patiŽnten reageert uitstekend.
De Telegraaf meldt op 9 juni 2011: Voor patiŽnten in ons land met de zeldzame darmkankervorm GIST gloort hoop. Na een drie jaar durende behandeling met het medicijn imatinib keert bij twee derde van de patiŽnten de ziekte niet terug... Uit de studie komt vooral naar voren dat het bij de groep patiŽnten met een hoog risico op terugkeer van de ziekte zaak is důůr te gaan met de medicatie van imatinib direct na de operatie. Uitbreiding van de behandeling voor patiŽnten met deze zeldzame kanker biedt duidelijk een betere kans op overleving. Bij patiŽnten die slechts een jaar dit medicijn kregen toegediend, keerde bij 48 procent de tumor niet terug.

Avastin
Darmkankermedicijn. LEIDEN - De jaarlijkse Galenusprijs voor het meest betekenisvolle en innovatieve geneesmiddel gaat dit jaar naar een medicijn voor de behandeling van uitgezaaide dikke-darmkanker, Avastin (bevacizumab). Dat is gisteren in Leiden bekend gemaakt. Bevacizumab is de eerste vertegenwoordiger van een nieuwe klasse oncologische middelen, de angiogeneseremmers, meldt fabrikant Roche. Het bekroonde medicijn remt de vorming van nieuwe bloedvaten (angiogenese) af door een bepaald stofje de pas af te snijden. Zo wordt voorkomen dat een tumor verder groeit. (Nederlands Dagblad, 14 juni 2006).


Disclaimer:
Deze site is niet bedoeld als vervanger van uw huisarts of specialist. U dient alles te overleggen en te verifiŽren met uw arts. De VWA raadt het eten van abrikozen pitten en bittere amandelen sterk af.

_________________________________________________________________

Eeuwig leven:
We leven helaas in een wereld met ziekte en andere ellende. Die ellende is veroorzaakt door de zondeval van de eerste mens, Adam. Sindsdien is de aarde vervloekt (Genesis 3:17). We doen elkaar veel kwaad aan en hoe vaak zijn we niet ongehoorzaam aan God (dat is zondigen). Door onze eigen zonden wordt het er ook niet beter op. Hetgeen overigens niet wil zeggen dat elke ziekte te wijten is aan een bepaalde zonde van de zieke. De vloek zal op de aarde blijven rusten totdat Christus terugkomt op de aarde.
We worden nu opgeroepen om God en elkaar lief te hebben. Ons leven is bepalend hoe straks onze eeuwige toestand zal zijn nŠ dit leven. God biedt ons vergeving van zonde aan. Door onze zonden hebben wij namelijk allemaal uitzicht gekregen op de dood en een eeuwig verderf in het hiernamaals. Het loon op de zonde is de dood. Dat wordt niet opgelost door alleen maar goede werken proberen te doen. Als we echter Gods Oplossing aanvaarden dan worden we niet alleen verlost van het oordeel. We krijgen dan uitzicht op een eeuwig leven met een verheerlijkt lichaam zonder ziekte! Bekijk daarvoor ook de 4 Geestelijke Wetten.

Terug naar Homepagina